برای کسب درآمد از سایت چقدر باید وقت بگذاریم؟

به نظر شما مدیریت یک سایت یا فروشگاه اینترنتی کار سختی است و وقت زیادی از شما میگیرد؟ چرا این سوال را مطرح کردم؟ چون وقتی در مورد راهاندازی سایت یا فروشگاه اینترنتی با برخی از اطرافیان صحبت میکنم در جواب میگویند که امکان وقت گذاشتن روی سایت را نداریم. مثلا مدتی قبل به یکی از دوستانم که مغازه کیف و کفش داشت پیشنهاد کردم که فروشگاه اینترنتی راه بیندازد.
اما در جواب گفت که تمام طول روز در مغازه است و فرصتی برای کار با سایت ندارد. چند دقیقهای در مورد کارهای سایت اینترنتی و زمان لازم برای انجام آن توضیح دادم. بالاخره دوستم متوجه شد که مدیریت و رسیدگی به سایت اینترنتی آن قدرها که فکر میکرد به زمان زیادی نیاز ندارد. اگر میخواهید بدانید که برای مدیریت یک سایت اینترنتی چقدر باید زمان صرف کنید ادامه مطلب را حتما مطالعه کنید.
وقت گذاشتن روی سایت، ارزشش را دارد!
یکی از مواردی که زیاد میبینم این است که خیلیها بعد از ساخت سایت اینترنتی آن را به حال خودش رها میکنند. جالب این جاست که انتظار دارند از سایتشان درآمد زیادی هم داشته باشند. اما واقعیت این است که درآمد سایت شما با زمانی که صرف سایتتان میکنید رابطه مستقیم دارد. یعنی هر چقدر وقت بیشتری را به سایت خود اختصاص دهید، مشتریان سایت شما هم بیشتر میشوند.
سایت اینترنتی مثل بچهای که تازه متولد شده نیاز به توجه و رسیدگی دارد. هر چقدر بیشتر به سایتتان رسیدگی کنید و به آن اهمیت بدهید، سایت شما زودتر رشد میکند و بزرگ میشود. اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که فروشگاه اینترنتی مثل مغازه نیست که روی صندلی بنشینید و برای شما مشتری بیاید. وقتی فروشگاه اینترنتی راهاندازی میکنید باید تلاش کنید تا مشتری وارد سایت شما شود و از شما خرید کند. چون کسی خود به خود وارد سایت شما نمیشود.
یکی از سوالاتی که در ذهن خیلی از افراد وجود دارد این است که آیا سایت اینترنتی ارزش وقت گذاشتن را دارد؟ بدون شک وقت طلاست و نباید آن را بیهوده هدر داد. اما آیا کارکردن روی سایت و زمان گذاشتن برای آن وقت هدر دادن است؟ احتمالا شما هم فروشگاههای اینترنتی بزرگ مثل دیجی کالا را دیدهاید که روزانه میلیاردها تومان درآمد دارند.
یا حتی فروشگاه اینترنتی آمازون را در نظر بگیرید که بزرگترین و پردرآمدترین خرده فروشی آنلاین دنیا به شمار میرود. جف بزوس سالهای زیادی از عمرش را صرف آمازون کرده است. به نظر شما الان از این که چندین سال از عمرش را صرف فروشگاه اینترنتی خودش کرده پشیمان شده است؟ مطمئنا اگر این کار را نمیکرد الان ثروتمندترین فرد جهان نبود.
جف بزوس برای ساخت آمازون از کارش استعفا داد تا بتواند تمام زمانش را برای فروشگاه خودش بگذارد. پس شما هم اگر زمان بگذارید و به سایت خودتان برسید حتما نتیجه میگیرید.
وقت گذاشتن روی سایت چند ساعت در روز را باید به آن اختصاص دهیم؟
هیچ چیزی به راحتی به دست نمیآید. داشتن سایت اینترنتی پرفروش که درآمد بالایی داشته باشد هم کار راحتی نیست و باید زمان زیادی را به سایتتان اختصاص دهید. البته لازم نیست تمام کارهای خود را کنار بگذارید و فقط به سایتتان رسیدگی کنید. فقط باید برنامهریزی منظم و دقیقی داشته باشید تا در اوقات بیکاری یا استراحت، کمی از وقت خود را صرف امور سایت اینترنتی کنید. در ادامه برای این که متوجه شوید رسیدگی به سایت چقدر زمان میبرد مهمترین کارهایی که باید انجام دهید و زمان لازم برای هر کدام از آنها را به شما میگوییم.
تولید محتوا در سایت و فروشگاه اینترنتی چقدر زمان میبرد؟
مهمترین کاری که باید در سایتتان انجام دهید این است که آن را با محصولات و مطالب جدید به روز کنید. تصاویر، متون و ویدیوهایی که در سایت قرار میدهید محتوای سایت شما را تشکیل میدهند. این محتواها بسیار ارزشمند هستند و تاثیر زیادی در جذب کاربران و افزایش درآمد دارند. به همین دلیل است که اگر مدتی محتوای جدید در سایتتان قرار ندهید مشتریان و بازدیدکنندگان سایت شما کمتر میشود. برای کسب درآمد از سایت اینترنتی باید به صورت مداوم محتواهای مختلف تولید کنید و سایت شما همیشه به روز باشد.
تا وقتی که محتواهای جدید و جذابی برای سایتتان تولید کنید، بدون شک بازدیدکنندگان سایت مدام افزایش خواهد داشت. پس باید بیشتر وقت خود به پیدا کردن موضوعات مختلف و تولید محتوا براساس آنها اختصاص دهید. علاوهبر این باید مطالب قدیمی سایت را هم به روز کنید و برای محصولاتی هم که به سایتتان اضافه میکنید، توضیحات مفیدی بنویسید. تولید محتوا برای سایت کاری است که زمان زیادی از شما میگیرد. البته میتوانید برنامه ریزی کنید و مثلا روزی یک ساعت وقت بگذارید و چند خطی از مطلب را بنویسید.
به این ترتیب هر هفته میتوانید یک مقاله جدید روی سایتتان داشته باشید. پیشنهاد من این است که یک تقویم محتوایی برای سایتتان درست کنید. مثلا طوری برنامه ریزی کنید که هفتهای یک یا دو مقاله بنویسید و آن را در سایت منتشر کنید. اگر فکر میکنید مهارتی در زمینه تولید محتوا ندارید و نمیدانید که چطور مقالات خوبی را بنوسید، بهتر است از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
بسیاری از سایتها و فروشگاههای اینترنتی کارشناس تولید محتوا استخدام میکنند تا برای سایتشان مطالب مختلف تهیه کند. شما هم میتوانید یک فرد آشنا به اصول تولید محتوا را استخدام و کار انتشار محتوا در سایت را به او واگذار کنید.
مدیریت سفارشها و پاسخگویی به کاربران چقدر زمان لازم دارد؟
کارهای دیگری که در فروشگاه اینترنتی باید انجام دهید، اضافه کردن محصول، چک کردن موجودی محصولات، پیگیری سفارشات و پاسخ به سوالات و نظرات مشتریان و کاربران سایت است. وقتی تازه سایت فروشگاهی خود را راهاندازی کردهاید و مشتریان و محصولات شما کم هستند این کارها زمان زیادی از شما نمیگیرد. نهایتا روزی 1 یا 2 ساعت زمان برای انجام این کارها کافی است.
وقتی تعداد محصولات سایت و همچنین مشتریان شما زیاد شد بهترین کار این است به تدریج افرادی را برای رسیدگی به این کارها استخدام کنید. این قسمت از کارهای سایت اهمیت خیلی زیادی دارد و باید همیشه به آنها رسیدگی کنید. مثلا اگر سفارشی ثبت شد سریع کارهای بسته بندی و ارسال محصول را انجام دهید تا کالاها در سریعترین زمان ممکن به دست مشتری برسد. تاخیر در ارسال محصولات باعث نارضایتی مشتری میشود و امکان دارد که دیگر از شما خرید نکند.
همچنین اگر کسی در سایت شما نظری ارسال کرد و یا برای شما پیغام گذاشت باید خیلی سریع به او پاسخ دهید. در صورتی که مشتری جوابی از شما نگیرد، بدون شک از فروشگاه دیگری خرید میکند. همیشه باید موجودی کالاهای خود را چک کنید و اگر محصولی ناموجود شد سریع آن را تهیه کنید. چون اگر مشتری به قصد خرید یک محصول خاص وارد فروشگاه اینترنتی شما شود و آن کالا موجود نباشد، از فروشگاه اینترنتی دیگری خرید میکند.
اگر میخواهید سایتتان روزی به منبع درآمد اصلی شما تبدیل شود و کم کم شرکت بزرگی بسازید، باید همیشه به آن توجه کنید. روزی چند مرتبه سایت خود را چک کنید که مشکلی در آن وجود نداشته باشد. همچنین سعی کنید به طور مرتب سایتتان به روز شود و محصولات جدید و مطالب مختلف در آن قرار دهید. اگر هم همیشه در مغازه هستید، میتوانید یک لپ تاپ یا رایانه داخل مغازه داشته باشید و زمانهایی که سرتان خلوت است به کارهای سایت رسیدگی کنید.
وقت گذاشتن روی سایت چقدر زمان میبرد؟
اولین مرحله برای ورود به بازار دیجیتال این است که سایت اینترنتی خودتان را طراحی کنید. وقتی در مورد طراحی سایت صحبت میکنیم، اکثر افراد تصور میکنند ساخت سایت اینترنتی کاری سخت و وقتگیر است. اما برای ایجاد سایت اینترنتی دیگر مثل سابق لازم نیست چندین خط کد بنویسید و مهارت بالایی در برنامه نویسی داشته باشید. این روزها روشهای مختلفی برای طراحی سایت به وجود آمدهاند که روند ساخت سایت اینترنتی را بسیار راحت و سریع کردهاند.
به این ترتیب میتوانید در کوتاهترین زمان و به آسانی سایت اینترنتی خودتان را بسازید. حتی اگر هیچ آشنایی با روند طراحی سایت ندارید، باز هم میتوانید بدون کمک گرفتن از فرد دیگری یک سایت اینترنتی کامل داشته باشید و از آن درآمد کسب کنید.در ادامه دو مورد از سریعترین و راحتترین روشهای ساخت سایت اینترنتی را بررسی میکنیم.
ساخت سایت با سیستمهای مدیریت محتوا
یکی از روشهای ساخت سایت این است که از سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده کنید. ساخت سایت با وردپرس راحت و سریع است و نیازی هم به کدنویسی ندارد. اما طراحی سایت با وردپرس باز هم حدود یک هفته از وقت شما را میگیرد.
در ضمن باید کار با وردپرس را هم یاد بگیرید که این کار هم زمان زیادی از شما میگیرد. اگر روزی 2 تا 3 ساعت به یادگیری وردپرس بپردازید بعد از حدود 5 تا 7 روز میتوانید به کار با این سیستم مدیریت محتوا مسلط شوید.
بعد از یادگیری کار با وردپرس تازه باید ساخت سایت را شروع کنید. همچنین ممکن است بعد از طراحی سایت با مشکلات مختلفی مواجه شوید. مثلا چند سال قبل که اولین سایتم را با وردپرس راهاندازی کردم بعد از چند ماه سایتم به مشکل خورد. وقتی سایت را باز میکردم با صفحه سفید مرگ وردپرس مواجه میشدم و دقیقا دو روز طول کشید تا بتوانم مشکل را به طور کامل حل کنم.
از همین الان به فکر آینده باشید
با توجه به شرایط فعلی که ویروس کرونا به وجود آورده است، خرید اینترنتی به گزینه اول مردم برای خرید تبدیل شده است. به همین دلیل اکثر کسب و کارهای سنتی به اهمیت ورود به فضای مجازی پی بردهاند. شما هم باید هرچه زودتر کسب و کارتان را مجازی کنید. کسب و کارهای سنتی زیادی در حال ورود به فضای مجازی هستند و همین مسئله رقابت را در بین فروشگاههای اینترنتی حسابی داغ کرده است. اگر میخواهید در این فضای به شدت رقابتی کسب و کارتان را گسترش دهید، باید توجه ویژهای به سایتتان داشته باشید.
جهت ارتباط بیشتر و هر گونه سوال با نوین بکسز در تماس باشید.
درباره nrank.ir
یادمه که وقتی تونستم سایت خیریه رو به صفحه اول گوگل بیارم در اوایل کارم، گفتم خوب یک سایتی و راه اندازی میکنم که بتونم به کسب و کار های آنلاین بیشتری کمک کنم و نتیجه اون تفکر در امروز شده نوین رنک که با موسسات زیادی همکاری میکنه. و نگرش اینجانب هیچوقت گویا قرار نیست انتها داشته باشه ... !
نوشتههای بیشتر از nrank.ir
دیدگاهتان را بنویسید